750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2009-11-26T18:53:00+01:00

Ciasto gruszkowe

Posted by Serifos Rani


Ciasto gruszkowe

2 duże dojrzałe gruszki Bosc, cienkie plasterki (lub 3 gruszki średnia)
1 / 2 filiżanki ekologicznej jabłkowy cydr
1 / 4 filiżanki świeżej mandarynki i sok pomarańczowy
1 / 4 łyżeczki tartego imbiru, świeże
1 / 4 łyżeczki zest mandarynki lub pomarańczy
1 / 2 łyżeczki cynamonu
1 łyżka vegan rozprzestrzeniania maślany
opcjonalnie: 1 łyżka brandy

Ciasto:
1 3 / 4 filiżanki mąki pszennej całość
3 / 4 filiżanki cukru vegan, wyparowała kryształy soku z trzciny cukrowej
1 łyżka proszku do pieczenia
Cynamon 1 łyżeczka mieszanki przypraw
1 / 2 łyżeczki soli
1 / 2 łyżeczki startego świeżego imbiru
1 1 / 2 filiżanki ekologicznej puree squash Butternut konserwowa
1 szklanka płynu z osuszonych gruszek
1 / 4 kubka mleka sojowego
1 łyżeczka wanilii, ekstrakt bourbon
* Marki TJ, lub po prostu zwykły waniliowy
Złożyć: 1 / 2 filiżanki całego surowca Pecans

Powłoka:
1 / 4 filiżanki syropu klonowego
1 łyżeczka wanilii mleko sojowe
światło posypać cukru

Dojazd:

1. Umyć gruszki. Usuń wszystkie miękkie lub brązowe plamy. Mandolin slice je w paski bardzo cienka. Możesz mieć kilka, które są dziwnie ukształtowane, ale upewnij się, że również uzyskać kilka, które bardzo im kształt gruszki-tych może być twoje najlepsze gruszki warstwy.

2. Dodaj wszystkie gruszki do dużej miski. Również dodać w swoim jabłecznika, soków cytrusowych, zapałem, imbir, cynamon i wegańskie rozprzestrzeniania maślany. Omijaj spread tłuszczu. Dodaj więcej spread ciasto bardziej dekadenckie. Możesz również dodać łyżki wódki, jeśli chcesz.

3. Toss gruszek delikatnie w cieczy i ustawić je na bok moczyć co najmniej 15 minut.

4. Rozpocznij cieście. Wymieszać wszystkie suche składniki w dużej misce: mąka, cukier, sól, cynamon i proszek do pieczenia.

5. Dalej, drenaż nasączoną gruszki i dodać, że po odsączeniu płynu do mieszania farszu puchar. Dalej również dodać pozostałe składniki mokre: Butternut Squash puree, startego świeżego imbiru, mleka sojowego i wyciągu z wanilii. Delikatnie wymieszać, aż dojdziesz puszyste, dobrze mieszać ciasto. Wreszcie Złożyć surowego Pecans całości. (Można posiekać Pecans jeśli chcesz lub po prostu dodać ich w całości, jak ja.)

6. Wlać ciasto na swoim lekko rzepakowy olej-spryskiwane 9 cali placek lub podobnej wielkości naczyniu do pieczenia. Wlać ok. 1 1 / 2 cala grubości warstwy farszu. Spread it out równo z tyłu łyżki jak ciasto powinno być dość gęste i puszyste. Upewnij się, że pozostawiają miejsce dla warstw gruszki na górze - o 1 / 2 cala. Uwaga: Możesz mieć trochę resztki ciasta, możesz użyć tego do osobnych mniejszych tart - lub kilka babeczek. (Większe lane ciasto nie będzie miał resztki).

7. Layer gruszek. Pojawi się około 3 warstw gruszki na górze. Możesz zacząć od dziwnie w kształcie gruszki, i swój sposób pracy do całkiem projektu "gruszkę" gruszek. Lubię warstwą z zewnątrz-w.

8. Na koniec wlać swoim "topping" płynnej mieszanki na górę gruszki, dodać bardzo lekka posypać cukru na górę, jak również.

9. Miejsce w podgrzanej 350 stopni piekarnika na 30 minut. Albo aż gruszki wyglądają w pełni gotowe i zewnętrznych krawędziach początku ciasto wyciągnąć od patelni. Do końca 5 minut pieczenia, włącz piekarnik na wysoką kłótnia, aby najlepsze gruszki do karmelizacji i brązowym się trochę. Pozwoli to również zapobiec "bzdurny gruszki".

10. Pozostawić do ostygnięcia. Możesz posłużyć ciepłe, ale naprawdę wolę to ciasto schłodzone w lodówce na noc. Pozwala to ciasto do firmy i gruszek naprawdę moczyć w górne warstwy ciasta - w prawej-up sposób. Wyjąć ciasto z lodówki około 15 minut przed podaniem.

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog