750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2009-11-25T20:56:00+01:00

Duszona brukselka z ziemniakami

Posted by Serifos Rani


Duszona brukselka z ziemniakami

2 filiżanki brukselkę
1 1/2 filiżanki ziemniaki, kostka
1 pęczek koperku
2 mandarynki, pomarańcze lub słodkie owoce cytrusowe
1 duża biała cebula
1-2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka soli
1 łyżka musztardy Dijon
2 łyżki octu (wszystkie odmiany)
1 / 4 filiżanki bulionu warzyw


Przygotowanie:
Odciąć Kapusta brukselka kończy. Usunąć luźne lub zwiędłe liście.
Chop do połowy.

Mycie i ziemniaków kawałek na 3 / 4 cala długości kostki.
Kroić długie pędy kopru pęczek ziół. Chop koperek coursly.
Rough posiekać cebulę.
Squeeze jeden mandarynki i szorstka chop innych.

W zupy pan:
Dodaj olej i ziemniaki włożyć do rondla.
Char wszystkich stron ziemniaków.
Dodać brukselkę, cebulę, agawy i pół mandarynki sok.
Powierzchnia Char na brukselkę.
Dodaj w bulionie, musztarda, ocet, pieprz, sól, czosnek w proszku, a połowa z koperkiem.

Redukcja ciepła i pokrycia patelni z pokrywką.
Pozostawić do gotować ok. 5 minut. Shake pan co tak często.

Doneness Test wstawiania widły do ziemniaków.
Gdy warzywa wydają przetargu usunąć z patelni w dużej miski.
Dodaj vegan plastry sera i wrzucić dobrze. Ciepło stopi ser.
Dodać pokrojoną w mandarynki, pozostałe koperku i 2 łyżki soku z cytryny.
Toss ponownie.
Udekorować plasterkiem sera i koperku świeżego.

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog