750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2011-04-28T11:22:00+02:00

Dyniowe spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym

Posted by Serifos Rani

 

http://farm5.static.flickr.com/4009/4392569881_96bcefbf70.jpg

 

 

Spaghetti:

 

Do warzywnego spaghetti można użyć dowolnej jarzyny: dyni, cukinii, kabaczka.

 

http://farm5.static.flickr.com/4061/4314323694_2eda4035b3.jpg

 

Potrzebny będzie spory kawałek.

Należy go umyć i albo zetrzeć surowy egzemplarz na tarce lub w mikserze tak, aby powstały długie wąsy, albo polać olejem i podpiec w piekarniku w 200 C przez jakieś 45 minut i widelcem skrobać po powierzchni warzywa.

 

http://farm5.static.flickr.com/4005/4392568629_7a96246b98.jpg

 

1 szklanka kus kusu
2 szklanki wody lub bulionu warzywnego

2 szklanki ugotowanej czerwonej fasoli kidney
1 duża czerwona cebula, plastry
2 ząbki czosnku, zmiażdżony

2 łyżki oleju
1 łyżeczka kminu mielonego
1 łyżeczka kolendry mielonej
2 rozmącone jajka
1 szklanka bułki tartej
1/4 szklnki kolendry, posiekana
sól

 

Instrukcje do pulpetów:
Ugotować w wodzie / bulionie kus kus.

Na rozgrzana patelnię wlać olej i smażyć cebulę przez minutę.

Dodać czosnek i przyprawy, smażyć kolejne 3 minuty.

Mieszać, aż cebula się ugotuje i zmięknie.
Zdjąć cebulę z patelni i odstawić do schłodzenia.

Do miski wrzucić kus kus, cebulę i fasolę.

Dodać jajka.

Dłońmi połączyć składniki i dodawać bułkę tartą, aż masa się zlepi oraz zioła.

Doprawić i wilgotnymi dłońmi formować pulpeciki.

Kulki można zapiec w piekarniku, aż staną się chrupiące lub smażyć na patelni na złoty kolor.

 

źródło

 

 

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog