750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2011-02-02T18:26:00+01:00

Meksykański napój rozgrzewający

Posted by Serifos Rani

http://food.sndimg.com/img/recipes/13/14/37/small/pichgrI0u.jpg

 

Na 18 kubków:

  • 240 g gorzkiej w 100% czekolady
  • 1 szklanka kakao
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki soli
  1. Kawałki czekolady połamać.

  2. Umieścić w blenderze z kakao, cukrem, mąką i solą.

  3. Miksować 1 minutę. Masa powinna być sproszkowana.

  4. Połączyć 1-2 łyżki masy z 1 szklanką gotującego się mleka roślinnego.

  5. Mieszać, aż masa stanie się gładką.

  6. Później zgęstnieje.

  7. Można podgrzać i mieszać jeszcze 30 sekund, aż płyn mocniej odparuje i stanie gładki.

  8. *Jeśli chcemy przechować proszek: wystarczy przełożyć do szczelnego pojemnika i trzymać w mroku nawet do trzech miesięcy.

źródło

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog