750 grammes
All our cooking blogs Follow this blog Administration + Create my blog

Archives

2010-08-31T05:52:00+02:00

Jarzynowa z soczewicą

Posted by Serifos Rani

Dla 4 osób, porcja = 216 kcal 4 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera lub 1 łodyga naciowego 2 ziemniaki, plasterki 150 g soczewicy pomarańczowej 3 dymki ćwiartka kapusty, poszatkować ząbek czosnku sól ulubione przyprawy Marchew, pietruszkę i seler...

Read more

2010-08-31T05:43:00+02:00

Kalarepka z kuk kusem

Posted by Serifos Rani

kalarepa 3 lyżki kus kusu 2 pomidory, kostka jajko 1 łyżka posiekanej natki 1 lyżka oleju ząbek czosnku, sprasowany szczypta tymianku Odciąć wierzch kalarepy - kapelusik. Wydrążyć miąższ i posiekać środek. Wymieszać z kus kusem, jajkiem, natką. Napełnić...

Read more

2010-08-31T05:36:00+02:00

Papryka nadziewana ryżem

Posted by Serifos Rani

papryka pomidor, kostka 4 łyżki ugotowanego ryżu po 2 łyżki groszku i kukurydzy, świeże lub mrożone 1 łyżka ziół, np: bazylia, tymianek, natka 1 łyżka oleju Z papryki wykroić ładnie wierzch (posłuży jako czapeczka) i usunąć pestki. Ryz wymieszać z pomidorem,...

Read more

2010-08-30T15:12:00+02:00

Kumpir - nadziewany ziemniak po turecku

Posted by Serifos Rani

Turecki KUMPIR to po prostu gotowany ziemniak nadziewany kukurydzą, groszkiem, oliwkami, ogórkami z octu, serem, masłem, keczupem, majonezem. 2 łyżki startej mozzarelli 1 gotowany ziemniak 1 łyżka masła sól zielony groszek kukurydza 9 zielonych i czarnych...

Read more

2010-08-30T14:53:00+02:00

Ziemniak nadziewany jajkiem

Posted by Serifos Rani

duży ziemniak 1 jajko 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka masła mielony kminek mielona papryka Obrać ziemniaka, oprószyć kminkiem i papryką. Zawinąć go w pergamin i piez 45 minut w 200 st. C. Na patelni rozgrzać masło, wbić jajko i szczypiorek...

Read more

2010-08-30T14:45:00+02:00

Nadziewany ogórek z fetą

Posted by Serifos Rani

ogórek 100 g granulatu sojowego 50 g fety pomidor 1/2 czerwonej cebuli ząbek czosnku 1 łyżeczka oliwy bazylia, tymianek Cebulę i czosnek drobno posiekać i wrzucić na rozgrzaną oliwę - zeszklić. Wrzucić namoczony wg przepisu na opakowaniu granulat sojowy...

Read more

2010-08-28T08:45:00+02:00

Wiosenna zupa z kalarepy, groszku i ziemniaków

Posted by Serifos Rani

Na 4 porcje: 200 g pieczarek 300 g marchewki 400 g kalarepki lub rzepy 1 cebula 500 g małych ziemniaków 2 łyżki oleju 250 g groszku zielonego pęczek natki woda, sól W garnku rozgrzać olej i usmażyć cebulę, potem wrzucić pieczarki. Jak zmiękną, podlać...

Read more

2010-08-28T08:38:00+02:00

Menu 23

Posted by Serifos Rani

Śniadanie kubeczek serka homogenizowanego z owocami 1 łyżka siemienia lnianego garść orzechów włoskich szkalnka soku pomidorowego Drugie śniadanie 2 kromki chleba żytniego sałatka z kukurydzy i groszku z łyżeczką majonezu sałatka z pomidora i kiszonego...

Read more

2010-08-25T08:36:00+02:00

Menu na dwa dni

Posted by Serifos Rani

MENU #1 Breakfast • płatki zbożowe z mlekiem zbożowym posypać suszonymi lub świeżymi owocami. • Szklanka soku pomarańczowego. Lunch • Awokado w plasterki z kiełkami lub liściem sałaty na chlebie pełnoziarnistym, pomidorki koktajlowe. • Melon cantaloupe...

Read more

2010-08-24T15:52:00+02:00

Kluski lub makaron z makiem

Posted by Serifos Rani

Porcja: dla 6 osób Czas przygotowania: 90 minut Kaloryczność: 598 kcal porcja Składniki: 30dag makaronu krajanka lub łazanki 30 dag maku pół szklanki miodu 2 szklanki bakalii (rodzynki, migdały, figi, orzechy, daktyle) cukier waniliowy 2 łyżki masła 1,5l...

Read more

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog