Cauliflower and Chickpea Curry
(makes 4+ servings)1 łyżka oleju
1 cebula (pokrojone)
2 łyżki curry
1 łyżeczka czosnku (posiekane)
1 łyżeczka imbiru (pokrojone)
1 (14 uncji) może pomidory pokrojone w kostkę
1 łyżka sosu chili (opcjonalnie)
1 główka kalafiora (pocięte florets)
1 (19 raz) może ciecierzycy (opłukane i osuszone)
1 szklanka wody
1 / 2 funta zielonej fasoli (przycięte i krojone na kawałki długości 1 cala)
sól do smaku
1 / 4 filiżanki cilantro (pokrojone)
Dojazd
1. Rozgrzać olej na dużej patelni.
2. Dodać cebulę i curry i gotować, aż cebula zmięknie, około 5-7 minut.
3. Dodać czosnek i imbir i gotować, aż pachnące, o minutę.
4. Dodać pomidory, sos chili, kalafior, ciecierzyca i wody oraz i doprowadzić do wrzenia.
5. Redukcja ciepła i dusić, zakryte, aż kalafior zmięknie, około 10-15 minut.
6. Dodaj zielony groszek i gotować, aż oni są tylko oferty i nadal ostry, około 3-5 minut.
7. Podawać na ryż brązowy i udekorować cilantro.
Źródło