750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2011-02-02T11:16:00+01:00

Zawijana szarlotka

Posted by Serifos Rani

Chausson (otwarte)

Składniki

  • Ciasto francuskie (przepis poniżej) lub kupne;
  •  Trzy piękne jabłka; kostka
  •  Garść suchych rodzynków;
  • 30 brązowego cukru;
  • 30 margaryny;
  •  Cynamon;
  •  Ekstrakt waniliowy;
  •  Łyżka dżemu (do złocenia).

 Przygotowanie

 Jabłka obrać i pokroić na kawałki o ok. 1 cm kwadratowych.  

 Tymczasem stopić margarynę w rondlu.  

 Roztopić margarynę, dodać jabłka, rodzynki, cukier i cynamon mała łyzeczka i nutą wanilii.

Przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu, aż jabłka Mouelle, około 10 minut.

Schłodzić mus.

Rozwałkować ciasto po okręgu o grubości około 0,5 cm.

Położyć na blasze do pieczenia z piekarnika.  

 Gdy mus ostygnie, umieścić go na jednej połowie ciasta, uważając, aby pozostawić krawędzi czyste krawędzie:


Miejsce sos na ciasto

 

 Następnie złożyć ciasto na kształt pieroga.  

 Użyć pędzelka i nasączać brzegi odrobiną wody, która posłuży jako klej do sklejenia warstw ciasta.

Widelcem dobrze docisnąć brzegi zamknięcia.  

 

pociąg Liner

 

Ppłożyć w piekarniku rozgrzanym do 210 ° C.  

 Tymczasem lekko podgrzać w rondelku dżem.  

 Po 10 - 15 minutach posmarować dżemem wierzch ciasta za pomocą pędzla.

Piec kolejne dziesięć minut, aż ciasto będzie złote.

 

źródło

 

 

 

  Przepis na domowe ciasto francuskie:

 

Składniki

  • 200 g mąki (pszenna, orkiszowa);
  • 100 g margaryny lub 50 ml oliwy z oliwek (5 łyżek);
  • 5 g soli;
  • Około 10 ml wody.

Do tego można dodać nasiona (słonecznik, sezam, mak ...), płatki zbóż (proso, quinoa, owies ...).

Przygotowanie

Zacznij od wprowadzenia mąki do miski.

Zrobić w centrum dziurę, dodać tłuszcz i posypać solą.

Następnie dokładnie wyrobić ciasto.

Dodać wody, ile potrzeba, aby uzyskać strukturę podobną do margaryny.

Kiedy ciasto zagniecione, rozwałkować na prostokąt o grubości pół centymetra.

Następnie ułożyć kostki miękkiej margaryny lub oleju:


Krok 1

 

Następnie złóż rogi ciasta w kopertę rogami do wnętrza:


Krok 2

 

 

Rozwałkować i zwinąć w prostokąt o grubości 0,5 cm, uważając, aby nie przebić zawinięctej w ciasto margaryny.

Złożyć ciasto na trzy części:

Krok 3

 

Potem ciasto przełożyć do lodówki na 15 minut .

Rozwałkować ciasto ponownie jak w poprzednim etapie (poddane obrót o 90 stopni):


Krok 4

I złożyć na trzy części.

Powtórzyć ten krok 6 razy, starając się pozostawić na 15 minut za każdym razem zwijając obie fałdy ciasta.

 

źródło

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog