1 szalotka, drobno posiekać
1 łyżeczka sól
1/4 - 1 /2 filiżanki białego wina
500 g ziemniaków, obrać i pokroić w małe kostki
4 kolby kukurydzy, wycięte z kolb kukurydzy
1 1/2 łyżeczki papryki, najlepiej słodkiego, wędzone (słodka papryka wędzona)
1/4 łyżeczki świeży tymianek
250g pomidorów, pokrojone
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, aż pół gotowa w 10 minut. Odsączyć i przelać zimną wodą.
Cebulkę podsmażyć na patelni z oliwą. Ziemniaki przełożyć na patelnię z oliwą. Smażyć, aż ziemniaki nabiorą złotego koloru. Gdy ziemniaki są już prawie gotowy, dodać kukurydzę, wymieszać i smażyć przez 4-5 minut Następnie dodać do patelni papryki, tymianku i wlać wino do garnka. Dobrze wymieszać i dusić aż gotowane ziemniaki. Zdjąć z ognia, dodać pomidory i natychmiast podawać.
2009-12-26T08:10:00+01:00
Ziemniaki z kukurydzą i pomidorami
To be informed of the latest articles, subscribe:
comments