750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2011-12-11T19:21:00+01:00

Szpinakowe ślimaczki francuskie

Posted by Serifos Rani

http://storage.canalblog.com/85/34/707790/54897901_p.jpg

 

- porcja ciasta francuskiego

- filiżanka posiekanego mrożonego szpinaku

- 2 łyżki śmietany z ryżu lub soi (ugotowane ziarna zmielić lub zmiksowane tofu)

- garść orzeszków, opcjonalnie

- sól 


  Rozgrzać piekarnik do 180°C.

Połączyć szpinak, śmietanę i sól.

Rozprowadzić mieszankę na cieście, posypać orzeszkami.

  Ciasta zrolować w wałek. Należy to robić ostrożnie.

 Następnie pokroić na 1 cm segmenty.

Ułożyć ślimakiem na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pozostawić na 10 minut w piekarniku.

 

 

źródło

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog