750 grammes
All our cooking blogs Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

2010-11-27T19:17:00+01:00

Sznycle z kalarepy

Posted by Serifos Rani

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLtaxvqg-gbfZelcK_Zx1cnbJXgx8TPOkpA4CaAxw-sw-pXe0f8w

 

1 kalarepa

1 jajko*

bułka tarta

mąka

sól

 

Kalarepę obrać i pokroić w półcentymetrowe plastry.

Panierować warzywo w każdym składniku: mąka, jajko*, bułka tarta.

Smażyć na złoty kolor. 

 

 

 

* =1 łyżka mleka sojowego w proszku+ 1 łyżka  mąkki kukurydzianej + 2 łyzki wody;

   =1 łyżka mleka sojowego w proszku + 1 łyzka mąki kukurydzianej + 2 łyżki wody;

   =2 łyżki wody + 1 łyżka oleju + 2 łyżki proszku do pieczenia

 

 

źródło: Krynia Grodzicka

See comments

To be informed of the latest articles, subscribe:
comments

Girl Gift Template by Ipietoon - Hosted by Overblog